Wie zijn wij?

Arthur (le Cosquino) de Bussy werd opgeleid als musicus. Hij behaalde diploma's aan het conservatorium voor piano en eerstegraads muziekleraar. Daarnaast volgde hij een opleiding voor orkest dirigent.
Als 26-jarige startte Arthur zijn professionele carrière als directeur van een muziekschool. Daarnaast trad hij gedurende 10 jaar op als begeleider van nationale en internationale artiesten zoals Jenny Arean, Edison winnaar Philippe Elan en Marjol Flore.

De management-carrière werd vervolgd met verschillende directeurschappen van Centra voor de Kunsten. Gedurende deze periode volgde hij talloze cursussen en trainingen op het gebied van management, strategie & beleid.

In 2001 richtte hij De Bussy Consult op waarin hij samen met vele partners en alleen nationale en internationale opdrachten vervulde.

Behalve met beleidsonderzoek heeft het bureau een goede reputatie opgebouwd met complexe - vaak politiek gevoelige - internationale culturele projecten. Specialisaties zijn kwaliteitsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en verander-management. Voorts werden regelmatig interimmanagement opdrachten uitgevoerd.

Op eigen initiatief realiseerde Arthur o.a. de introductie van MBO-kunstonderwijs in Nederland en recente online initiatieven op het gebied van crowdfunding.

In het maatschappelijk verkeer vervulde hij vele bestuursfunscties. Zo was Arthur bestuurslid van War Child, het Wereld Kinderfestival en vele andere stichtingen. Momenteel is hij voorzitter van de Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland (SAVAN) en het Fort van de Verbeelding.